zondag 5 september 2010

Fietsgroep Toertocht.

Om het fietsseizoen op een mooie manier af te sluiten stelde trainer Leo voor om met de gehele fietsgroep op een zondagochtend een leuk toertje te gaan rijden. Aanstaande woensdagavond is de laatste tijdrit en daarna is er geen trainen meer omdat het ’s avonds gewoon al te snel donker is. Vandaag dus nog 1 maal met z’n allen in de pedalen.

Om 9:00 uur verzamelden we bij de ijsbaan. 16 mannen en 1 vrouw op de racefiets en trainer Leo met z’n vrouw Lida in de volgauto.
Na een woordje van Leo gingen we op weg. Kees en Ad waren benoemd tot wegkapitein en de groep volgde gehoorzaam. “Tegen” of “paaltje” echode door het Noord Hollands landschap.
Ook vandaag geen donkere wolken en een mager windje uit het oosten. Ideaal fietsweer dus.

We reden via Krommeniedijk en Spijkerboor richting Purmerend maar langs de Kanaaldijk moesten we al in de remmen. “Lek” klonk er hard van achteren. Koen verwachtte dat de bijrijder uit de volgauto zou springen om z’n wiel snel te vervangen want een reserve bandje of iets dergelijks had hij niet meegenomen. Helaas was Lida niet zo mobiel met haar loopgips, gevolg was dat nu “koning bandenplak” René een reserve binnenband moest toereiken. (Ik geloof dat René 12 nieuwe binnenbanden mee had, maar er gelukkig vandaag geen enkele zelf nodig had)

Na dit kleine oponthoud rolde we Purmerend in. Speciaal voor ons had Leo hier een stoomfestival georganiseerd. Overal reden en stonden op stoom voortgedreven voertuigen. Langs de kant van de weg diverse oude vrachtauto’s en bussen. Erg leuk om zo even te zien.
Een overijverige politieagent wilde Leo met de volgauto echter niet door de tentoonstelling laten rijden en Leo dreigde vele kilometers om te moeten rijden om weer aansluiting met de groep te krijgen. Gelukkig kon Leo de agent overtuigen dat hij toch echt achter de fietsers aan moest omdat wij anders hopeloos zouden verdwalen in de Purmer. Dat hielp.

Nu reden we verder naar Oosthuizen waar we na wat verwarring via Warder naar het IJsselmeer spoedde. Over de IJsselmeerdijk reden we nu richting Hoorn maar met 't koperen dak van het parktheater in het vizier knepen de kopmannen in de remmen. Opsteken; koffie met appeltaart.
Daar was iedereen voor te porren en na Lida netjes met rolstoel van de dijk af gereden te hebben kwam er koffie, eigen gebakken appeltaart en kwarktaart op tafel. Dat ging er natuurlijk wel in.

Met de kruimels nog in de mondhoeken reden we weer verder.
Van Hoorn via Wognum en Spanbroek naar Opmeer en dan zo door naar Oude Niedorp.
Het was inmiddels al half één, tijd voor een boterham. Lida had een koelbox vol kadetten en krentenbollen achter in de auto staan en ook die vonden gretig aftrek. Samen met een pakje sap werd de basis gelegd voor de terugweg.
Nu hadden we de oosten wind in de rug en met Jack en Jeroen op kop liep de teller gemakkelijk tegen de 36 aan. Ik hoorde niemand klagen, sterker nog Willen en Kees waren blij met dit hoge tempo want beide heren moesten na dit fietstochtje snel naar het voetbalveld om hun kroost aan te moedigen.

Langs de Noord, om Heerhugowaard heen kwamen we zo in Stompetoren om vervolgens langs het Noord-Hollands kanaal terug naar Uitgeest te peddelen. Om 14:00 uur waren we weer bij het clubhuis van de IJsclub met 110 kilometer op de teller.
Leo en Lida bedankt voor de goede zorgen. Zo moeten we voortaan maar elk fietsseizoen afsluiten.
klik hier voor de foto's.

race + 110 km
3524

Geen opmerkingen: