zondag 26 januari 2014

MTB toertocht Alkmaar

Dit weekend wilde ik eigenlijk weer eens op Schoorl gaan rijden, maar ik las op Facebook dat Le Champion dit weekend een wandeltocht organiseert welke met 15.000 wandelaars ook over het ATB parkoers van Schoorl zouden lopen. Als je daar tussen gaat fietsen maak je geen vrienden, dus dat plan maar laten schieten.

Op de ATB toertocht kalender las ik dat er een toertocht zou zijn, welke zou starten in Alkmaar en Schoorl en omstreken zou aan doen. De organisatie van zo’n toertocht is meestal wel op de hoogte van andere evenementen in de regio, dus we zullen wel niet door de stromen wandelaars heen geleid worden.

De start was om 9:00 uur bij de Wielerbaan (moet blijven – Like op Facebook) en ging gelijk de polder in. Vanwege de vele regen van afgelopen nacht dacht ik dat het weggetje om de molen richting Egmond wel erg nat zou zijn. Maar blijkbaar had men de molen laten draaien of zo iets wat dit pad was nagenoeg droog.

Via Egmond gingen we door naar Bergen en op het eerste stuk onverhard na ging alles in duin over de beklinkerde paden. Dat had toch niet gehoeven? Het was nog ruim voor 10:30 en geen wandelaar te zien.

Diep in de bossen van Staatsbosbeheer gingen we van de paden het ATB parkoers op. Een paar kilometer verder stond het koek- en zopiekraampje. En na een krentenbol en een kop warme bouillon ging we even verderop het strand op, terug richting Egmond.

Maar wat was het strand zwaar! De wielen zakte diep weg, zoekend naar een stukje hard zand om nog wat snelheid te kunnen maken. Vanaf de Kerf kwamen we de wandelmarathon tegen. Duizenden wandelaars op het strand. Gelukkig liepen ze niet direct langs de vloedlijn zodat onze MTB banden daar het hardste stukje konden gebruiken. Pas in Bergen aan Zee mochten wij van het strand, om via het duin (verhard :-( ) terug te rijden naar het ATB parkoers. Hier nog even het laatste stuk, inclusief de beklimming van de Nok, pakken en daarna terug naar Alkmaar.

Helaas nu ook weer over de weg. Jammer want volgens mij hadden we veel meer onverhard kunnen rijden zonder de wandelaars voor de voeten te fietsen.

Geen opmerkingen: