zondag 8 maart 2015

eerste racefiets kilometers van 2015

Na een lange, koude winter, met veel mountainbike kilometers, klom ik vandaag weer voor het eerst op de racefiets voor een serieuze fietstocht. De warming-up van 15 km op woensdag en donderdag naar het werk en terug niet meegeteld dus.

Volgens de heren en dames weervoorspellers zou zondag 8 maart de eerst echte lentedag worden met tempraturen van boven de 15 graden. Dus reden genoeg om de racefiets uit de mottenballen te halen, de bandjes op spanning te brengen en een drupje olie op de ketting doen. Gelijk in de korte broek schieten vond ik iets te enthousiast maar we kwamen enkele fanatiekelingen tegen.

Om kwart voor negen vertrokken we vanaf de IJsbaan (of moet ik zeggen, eendenvijver want bevroren is ie niet geweest deze winter), tegen wind in richting zuid. "Rondje Zandvoort" stond er op het programma en ook al leek het een mooie lente dag te worden, de wind had nog geen vrij af genomen en de voorspelde 15 graden zou ook niet gehaald worden. Blij met de lange broek en de overschoentjes dus.

Via de vele stoplichten van Beverwijk naar de sluizen van IJmuiden en via Santpoort naar het Kopje van Bloemendaal. Even de klimkuiten testen zo vroeg in het seizoen. Maar daar was niets mis mee. Alleen het wegdek mag de gemeente wel eens onder handen nemen. Je stuiters bijna van je fiets af.

Vol tegen wind langs de boulevard naar café de Boemerang, onze koffiestop in Zandvoort. Des temeer was die kop koffie met appelpunt verdient. Nog niet op het terras, dat vond ik nog iets te koud, al waren de uitbaters van de Boemerang al klaar om ook buiten de gasten te bedienen.

De terugweg ging via het duinpad in Overveen naar Bloemendaal. Wederom over het Kopje en verder naar Santpoort en de sluizen van IJmuiden. Langs Tata, door Velsen Noord en Beverwijk waren we na 73 kilometer om 10 over twaalf weer terug in Uitgeest.

Mannen bedankt voor de gezellige rit.

1 opmerking:

kees zei

Koppie van Bloemendaal, vaak veel te druk met autos