zondag 20 februari 2011

lang geleden.


Het was lang, lang geleden dat de fanatieke mountainbiker uit Uitgeest zich voor het laatst liet zien op het mooiste ATB parkoers van de Lage Landen voor een volle ronde. Ja, een paar keer voor een klein stukje tijdens een toertocht, maar dat geldt eigenlijk niet.
Het parkoers lag er na de sneeuw en vorst periode juist weer zo mooi bij.
Had de mooie fee het hem verboden, of speelde die lastige kabouters weer op?
Eigenlijk niets van dat alles. De fanatieke mountainbiker had gewoon weinig zin om in zijn blinkende koets naar het verre Bergen af te reizen.
Maar vanmorgen kon hij eigenlijk niet anders.

De blinkende koets bracht hem naar het beloofde land voor twee volle ronden.
Onvermijdelijk was dat er vele andere ridders op hun stalen rossen door de bossen aan het crossen waren. Gelukkig heeft deze ridder een zeer snel paard en laten de vriendelijke medestrijders hem vlot passeren. Al zijn er sommige die niet snel genoeg naar de kant kunnen vluchten.
Toch lukte het deze coole ridder om een ronde in 38:56 te volbrengen.

Terwijl hij daar stond uit te blazen werd hij aangesproken door jonkheer Kool. Ook hij was op z’n ros gekropen voor een stukje door de velden.
Jonkheer Kool zou de Uitgeester renner een ronde volgen, maar dan wel op eigen tempo. Helaas verloor jonkheer Kool de koene Uitgeester snel uit het oog.
Tegen zo’n vol geveerd aluminium ros kan bijna niets op.
Sympathiek vond de Uitgeester renner het wel dat jonkheer Kool hem na de 2e ronde nog even op zocht. Waarna de twee afscheid namen met de toezegging elkaar weder te treffen op het Wereld Wijde Web.

atb + 32 km
1120

4 opmerkingen:

martin zei

Alle credits voor jou Peter. Het lag echt niet alleen aan jouw volgeveerde alu ros.

Marcel zei

geinig

Windsurfer zei

Mooie tijd, ik heb al jaren onder de 40 min. uitkomen als doel staan, het moet er dit jaar maar eens van komen. Maar, vandaag blijf ik nog even binnen.

bikermanfons zei

Hoi Peter,

Aardige mannen die nu slechts met zijn 3-en zijn. Zoals het er nu uitziet ga ik in ieder geval die 700 km met ze fietsen. Er is ook nog een kans dat ik al voor DH ga aansluiten en dan formeel deel ga uitmaken van het team.
Wist trouwens dat er ook een team is uit Uitgeest: Martien Hes en ik ben de teamnaam even vergeten. Wil je nog meedoen aan DH?