zondag 12 juni 2016

Im Harz (dag 1)

Het jaarlijkse fietsgroep “uitje” ging dit jaar naar de Harz , midden in Duitsland. In het voormalige Oost Duitsland, net over de grens in een prachtig mooi groen gebied.

Tijdens de 1e fietsdag kwamen we door oude voormalige Oost Duitse dorpjes heen. Vooral aan de bouwstijl kan je nog wat oost Duitse invloeden herkennen, voor de rest in de infra etc. allemaal al helemaal gemoderniseerd / verwesterd.
Die eerst fietsdag kende een slechte start. Scheen het zonnetje nog toen we tegen 8 uur opstonden, na het goed voedende ontbijt de hel los en klapte het water met bakken uit de lucht. Pas na elfen klaarde het iets op zodat we om 1 uur als nog op de racefiets zaten voor een rondje van 90 km. 2 Klimmetjes zouden er in zitten, St Andreas berg en de Sonneberg, maar na thuiskomst klokte ik toch 1650 hoogte meters. Niet alles stond dus op de kaart…

Onderweg werden we na de lekke band van Benno op 3 km van de start nog verraste door een flinke onweer bui. Gelukkig vonden we een leeg staande carport waar we konden schuilen tot de bui over gewaaid was.

Helaas op nat asfalt onze weg moeten vervolgen maar naar mate de dag verstreek kwam de zon ook langzaam terug en droogde de weg onder onze wielen op. De voorgestelde korte route hoefden we niet te rijden want met wat zonnestralen op de armen konden we toch de St Andreas- en de Sonneberg over. En na een lekker bakkie koffie op een terras waren we om half zeven weer terug in ons luxe vakantie huis Unterer Hahnenkopf.

het rondje op Strava.

Geen opmerkingen: