zondag 20 maart 2011

het hele end naar Purmerend

Het begon al goed vanmorgen, nog geen kilometer onderweg of we stonden al weer stil, onze banden te controleren.
Onverlaten hadden op hun weg naar de lokale discotheek (Bob’s voor bekenden) hun lege flesjes bier op het fietspad achter gelaten. Helaas niet in die staat dat de brouwer ze weer kan hergebruiken.
Wij hadden dat iets te laat in de gaten en reden vol door de scherven heen. En met het controleren van onze banden bleek dat die van Raymond toch enige schade had opgelopen. De buitenband vertoonde een gat waardoor zijn binnenste broertje naar buiten kwam kijken. Raymond durfde hier niet mee verder te fietsen en keerde om, zodat we nog maar met z’n zessen waren.

De gematigde zuidoosten wind bracht ons zonder veel moeite via Alkmaar naar Heerhugowaard, waar we toch van koers moesten veranderen en tegen de elementen in moesten sturen. Ach, het viel vanmorgen nog wel mee met die elementen. Licht briesje, en een graad of 5 op de thermometer. En de zon deed erg z’n best om de lichte bewolking weg te stralen wat hem steeds beter ging lukken.
Van Heerhugowaard reden we meer oostwaarts, om vervolgens na Oudendijk en de onderdoorgang bij de A7 een houten bruggetje op te rijden. De paralelweg naast de N247 was afgezet voor al het autoverkeer zodat wij nu een extra breed fietspad hadden.

Rene L. die na 30 km nu goed warm was, pakte de kop en maalde flink door. Kees had met z’n koffiemolenverzet de grootste moeite om hem bij te houden en zakte langzaam uit het wiel naar achter in de groep. Toen we ook nog tourclub Limmen (onze buren) inhaalden kon Rene zich niet meer inhouden en vloog zo door naar Purmerend.

Hier nam Limmen afscheid om koffie te drinken bij Spijkerman. Ons was het daar iets te druk en reden snel door via Spijkerboor en Krommenie om thuis een lekker bakkie te nemen.
Om half twaalf reden we ons mooie dorp weer in en even later trakteerde ik me zelf op een pittige zelfgemaakte cappuccino met verse opgeschuimde room.
Lekker hoor.

Race + 74 km

Klik hier voor het rondje en de resultaten:
http://sportypal.com/Workouts/Details/988023
4611

1 opmerking:

marcel zei

follow me on twitter
@bikemoros