woensdag 23 maart 2011

woon -werk: 45 km v.v.

Maandag weer getrapt naar de baas. Dat lucht op hoor ;-)

‘s Morgens via de basisschool om zoonlief weg te brengen. Hij kan wel zelfstandig naar school fietsen, maar vind het fijner als er iemand mee fietst. En ach ik moest toch die kant op, dus fiets maar mee.

Daarna een tandje er bij en langs het spoor via Krommenie, Wormerveer, Koog aan de Zaan naar Zaandam om vervolgens met de veerpont over het Noordzeekanaal te steken.
Dat was echter de bedoeling, want aankomend bij de oever bleek er aan de overkant een flinke fik te zijn. Zwarte wolken en een hoop rode autootjes met blauwe lichten.

De pontwachter vertelde ons dat ze voorlopig niet mochten varen van de politie. Tja, daar sta je dan, wat is wijsheid? Wachten, terugfietsen, of naar een andere veerpont rijden? Ik ben maar blijven wachten en na een half uurtje werd de rook minder dicht en mocht de pont weer varen. Trossen los en gaan.

Aan de overkant was de weg nog voor autoverkeer afgesloten, maar op het fietspad stonden geen pionnen, dus doorfietsen dan. Wel even de neus dichthouden.
Met een vertraging van een half uurtje toch op het werk gearriveerd. En de baas? Die heeft niets gemerkt van de vertraging.

de route.

Race + 45 km

1 opmerking:

Marcel zei

Had al op Sportpal gekeken en verbaasd naar detotale tijd gekeken.
Maar je verslag maakt alles duidelijk.