zondag 24 april 2011

rondje Noord Holland

Traditie getrouw is de zaterdag na “Amstel” gereserveerd voor een rondje Noord Holland.
Al 39 keer pijlt toerclub “le Champion” een goed verzorgde route uit in Noord Holland. In den beginnen kon je enkel starten in Oostzaan, later kwam daar Alkmaar en nu ook Hoorn bij. Gevolg hiervan is de men verspreid door de provincie begint aan de ronde en het onderweg niet extreem druk is.
De route gaat ook door, dit jaar in verband met een afgesloten bruggetje, langs Uitgeest. Wij startten dan ook vanuit huis. Gewoon van huis uit de route op, niet eerst 2 en half uur sturen. Lekker.


De Limburgse heuvels nu ingeruild voor vlakke Noord Hollandse polders en wind. Al was Boreas ons nog gunstig gestemd. Dus richting Noord ging vrij gemakkelijk.

Vanaf Schoorl gaan we rechtsaf dwars door de provincie naar Medemblik. Nu hadden we toch wat meer last van de wind maar Rene L. ging in de beugels en met Henk in z’n wiel liep de teller toch tegen de 34 km/uur. Achter die 2 brede ruggen was het wel vol te houden maar kop over nemen zat er voor mij nog even niet in. Zeker met nog zo’n dikke 130 km voor de wielen wilde ik nog niet gelijk al m’n kruit verschieten. Ook Benno spaarde de beentjes liever nog. En Casper zat hoestend en proestend in het laatste wiel. Als het te hard ging hoorde je dat gelijk, of juist niet meer, dan viel het hoestsje weg, al gebeurde dat weinig.

Vaak reden we met z’n vijfen, of haakte aan bij een groepje dat langs kwam. Na Medemblik stoven we door richting Andijk om vervolgens in “Geestmerambacht” volgens Rene (was Stede Broec) te stoppen voor koffie met een appelpunt. De uitspanning aldaar was aardig opgeknapt, net als de bediening. Het zag er allemaal strak en fris uit.

Vanaf nu hadden we de wind in de rug en vlogen letterlijk naar Hoorn, dan door Bobeldijk naar Avenhorn. En al vond ik dat we hard door de woonkern fietste waren er een paar renner die vonden dat het nog veel harder kon. Rakelings langs ons en auto’s uit tegengestelde richting schoten ze als kamikaze piloten door het dorp. Idioten.

Het fietspad langs de N243 van Hoorn naar Purmerend is niet erg breed. Maar ondanks dat we stevig doortrapte en geregeld groepen in moesten halen ging dit wel probleemloos. Binnen no-time waren we in Middenbeemster (Medemblik volgens Rene) waar Benno soep voor ons haalde. Dat smaakte.

Nu via Purmerend en Twiske naar Oostzaan. Stempelkaarten konden hier ingeruild worden voor een tegeltje voor op het toilet. Al mijn muren hangen al vol, dus we zijn maar doorgereden.

Door Oostzaan, langs de A7, de Zaanse Schans naar Westzaan en dan over de Communicatieweg naar Heemskerk. We verwachtte dat de route via de Kleis naar Uitgeest zou gaan, maar de pijltjes stonden richting Castricum. Wij zijn toch maar afgeslagen en reden met exact 160 km op de teller de gemeentegrens van Uitgeest over.
Le Champion bedankt voor de prima uitgepijlde route. Rene, Benno, Casper en Henk bedankt voor het gezelschap. Weergoden bedankt voor het prima fietsweertje. Dat moeten we vaker doen!

Race + 162 km

1 opmerking:

Martin Kool zei

't Blijft een mooie ronde. Ik heb hem echter 10 jaar geleden afgezworen vanwege die idioten waar je over schrijft. Te veel valpartijen, bloed, ambulances enzo gezien destijds.