maandag 11 april 2011

Zandvoort in de herhaling

Zondagmorgen was het natuurlijk perfect weer voor een mooi fietstochtje. Marcel wilde een flinke tocht gaan rijden, maar de klusafspraak van Benno en mij maakte de routekeuze iets beperkter wilde we nog kunnen klussen ’s middags.
Gekozen werd om dan wederom naar Zandvoort te fietsen en nu wel heen en terug over het Kopje van Bloemendaal te gaan.

Omdat op de eerste kilometers door Heemskerk en Beverwijk vele stoplichten op de route liggen besloten we via het Heemskerkerduin gebied te fietsen. Hier nog geen zwart/witte palen met rode lampen welke het verkeer zouden moeten regelen, maar waar op een of andere manier de fietser altijd het langst te wachten staat. Hier hadden we nu geen last van, enkel iets meer kilometers onder de wielen, maar met dit mooie weer is dat geen straf.

In Santpoort namen we nu wel het juiste weggetje en kwamen zo onder aan het Kopje van Bloemendaal uit. Ketting op het middenblad en klimmen. Het hoogste punt ligt op 40 meter NAP, dus waar praten we over, maar net genoeg om de benen warm te krijgen. Al is het stijgingspercentage wel de moeite van het vermelden waard, 10 tot 16%.

Na de afdaling over de Zeeweg naar Zandvoort voor een kopje koffie. Op het terras van eetcafe Boomerang zaten de broertjes van Goethem, die samen aan het trainen waren om volgende week in Limburg geen modderfiguur te slaan.

Na de koffie namen we exact de zelfde route als vorige week, dus via de duinen bij Overveen, via het Kopje terug naar IJmuiden. Over de sluizen naar Beverwijk, en via de polder terug naar Uitgeest.

Even na 12:30 zat ik al weer aan een broodje met een kop koffie. Tijd genoeg dus om nog even een middagje te klussen.

Race + 86 km

Voor het 2e deel van de route: klik hier.

Geen opmerkingen: