zondag 7 april 2013

Te vroeg van start?

Om straks tijdens de diverse toertochten toch beslagen ten ijs te komen stonden vanmorgen 5 man en 1 dame van IJsclub Uitgeest klaar voor een ritje op de racefiets. Voor vele 1 van de eerste ritjes omdat het nog steeds geen voorjaar wil worden. Echter voor vandaag hadden de heren “wolkenkijkers” voorspelt dat het een mooie zonnige dag zou worden. Helaas was daar om 9:00 uur, het starttijdstip, nog niets van te merken. Sterker nog, het vroor net niet en de wereld was erg klein door de laag hangende mist. Snel fietsen om warm te worden.

De tocht ging richting noord oost want daar zou de wind vandaan komen. Gelukkig stond er zeer weinig wind en het tempo liep snel op. De tocht ging langs kale bollenvelden die normaal gesproken al flink richting bloei gaan. Nu enkel grijs folie om de tere bloempjes tegen de koude te beschermen.

Op kop van ons groepje geen tere bloempjes want er werd flink door getrokken. Ursem stond met potlood in het toerboek genoteerd en toen dat plaatsnaambordje gespot werd was het even overleggen hoe nu verder te gaan. Nog maar een stukje naar het noord/oosten richting Avenhorn om vervolgens bij Oudendijk halt te houden.

Tijd voor een koekje en een slokje. En overleg over de te volgen route. Omdat de meeste van ons het toch wel koud hadden werd besloten de terugtocht in te zetten en nadat Marcel zijn achterderailleur had afgesteld kon er weer door gereden worden.
Helaas bleken de weermannen het fout te hebben qua wind richting, want ondanks dat de windkracht niet boven de 3 uit kwam hadden we hem nu echt wel tegen.

Via Schermerhorn en Stompetoren reden we terug naar Alkmaar. Hier bleef Raymond (heel braaf) staan voor een rood stoplicht maar kwam toen het groen werd niet achter ons aan richting Boekelermeer. Door een koerswijziging kwamen hem toch nog op het spoor. Hij reed moederziel alleen langs het Noordhollandskanaal.

Inmiddels was de zon gaan schijnen en werd het merkbaar warmer. Onze bevroren tenen begonnen te ontdooien en tegen de tijd dat we Uitgeest in reden kon ik mijn vingers weer bewegen. Handig want nu kon ik de voordeur zelf open maken. En voldaan, maar toch wat koud, een lekker warm bakje koffie drinken. Met bijna 60 km op de teller een goede start van wat een zonnige zondag werd.

De route: www.brytonsport.com/mapTrackView/2?id=2672683

racert + 59 km

Geen opmerkingen: