woensdag 3 april 2013

Paasbest

Dit paasweekend de mountainbike eens verruild voor de racert. Die stond namelijk al sinds 30 september boven naast de verwarming. Wel al eerder de intentie gehad om eens op te stappen echter het weer is niet erg uitnodigend. Maar afgelopen weekend is het er toch van gekomen.

Nog steeds is het koud maar willen we binnenkort aan de diverse toertochten mee kunnen doen moet er toch wel getraind worden op de racefiets. Al is het maar om weer te wennen aan de houding. Maandag had ik namelijk na 60 km op de racefiets kramp in de nek en schouder. Gelukkig is er nu iemand bereid om dit te masseren. ;-)

De rit van zondag was een rondje om het Gooimeer heen. Heen langs de dijk van het “nieuwe land”, via de 2 bruggen en terug over de Gooise Matras. Slalommend tussen de sneeuwvlokken door werd het een koud ritje. Want het ijs lag gewoon nog langs de oevers van het Gooimeer.


Maandag 1 april was het ’s morgens gelukkig wel iets zonniger en voelde het daarom minder koud aan. De wind was stevig maar daar kregen we pas de 2e helft van onze rit last van. M. had een mooi rondje voor ons bedacht.

Heen langs het natuurgebied bij het Naardermeer, via ’s Graveland, richting Hilversum. Terug langs de plassen van Kortenhoef en Loosdrecht, over de Vecht naar de Angstel, een klein stroompje Loenen en Abcoude. Mooi fietsen hoor maar weinig beschutting tegen de koude oostenwind.

Na zo’n 2 uur fietsen waren we weer terug in Muiderberg en konden we ons opwarmen in een heet bad voordat het Paasdiner opgediend werd. Lekker


racert + 110 km

Geen opmerkingen: