zondag 21 april 2013

Mag het ietsje meer zijn?


Met een rondje Noord Holland is de eerste officiële toertocht een feit. Hoewel officieel? Gisterochtend zijn wij gewoon een stukje gaan fietsen en zijn spontaan de roodgele bordjes aan de lantarenpalen gaan volgen. Bleken we op de route van de ronde van Noord Holland te fietsen ;-)

Gekkigheid, natuurlijk hadden we gepland om de ronde van Noord Holland te fietsen. We zouden de 110 km route kiezen daar de meeste van ons nog maar weinig in het zadel gezeten hadden. Gelijk 160 km is dan wel een hele zit. Maar het lot bepaalde anders...

Om 8 uur startte we en hoewel het erg koud was, de rijp lag op de daken, beloofde het een mooie dag te worden. Er stond nog nauwelijks wind dus richting het noorden fietsen leverde geen enkel problem op.
De bollenvelden van Noord Holland, welke vorig jaar al mooi in bloei stonden, lagen er nu kaal bij. Ook geen fotograaf dus tussen de bloemen. Snel verder richting het noorden.

Nabij Schoorldam wijzigt de koers en fietsten we richting oost om onze provincie te doorkruizen. We hadden verwacht net voor Hoorn uit te komen en dan in zuidelijke richting verder te fietsen naar Purmerend.

Maar onderweg bleek dat we veel noordelijker uit zouden te komen. We fietsten nu richting Medemblik, op de route van de 160 km. Aangezien we flink tegen de wind in aan het beuken waren konden we niet even de benen stil houden en “en Groupe” bespreken hoe we met deze ongeplande routewijziging om zouden gaan. Dat kon wel even wachten tot we uit de wind waren.
Marcel dacht daar echter heel anders over. Op het moment dat hij door had dat we de 160 km route volgden, kneep hij in paniek in zijn remmen en keerde zijn fiets om, om de kortste route terug naar huis te kiezen. Hij had nog weinig gefietst en wilde niet het risico lopen om uitgewoond van het zadel te moeten stappen.
Uiteraard hadden we gewoon gezamenlijk ons plan kunnen trekken en aan Marcels wens van maximaal 110 km fietsen tegemoet kunnen komen. Maar dat bleek bij de koffiestop in Medemblik niet meer nodig. Marcel was al vertrokken.

Tijdens de koffie werd besloten om niet de volledige 160 km te gaan fietsen. Op René L. na zat niemand daar nog op te wachten, dus zouden we bij Midden-Beemster via de Rijp afsteken naar huis, zodat we het minst aantrekkelijke stuk van de route zouden missen.

Vanaf Medemblik nog een klein stukje tegenwind richting Andijk maar daarna ging het makkelijker omdat de wind ons iets ging helpen. Niet overal vol in de rug maar toch een lekker zetje mee.
Zo kwamen we via Hoogkaspel, Hoorn, Bobeldijk, Berkhout en de Goorn in Avenhorn waar we Beemsterpolder in reden. Met de wind nu wel goed in de rug denderden we zo de kaarsrechte polderweg af om midden in de Beemster (in Middenbeemster dus) te stoppen voor een warme kop soep. Lekker iets hartigs na al die zoete koek en limonade uit de bidon.

Al zaten we erg lekker in de plaatselijke dorpskroeg we moesten nog wel een stukje fietsen. Dwars door het mooie De Rijp en Graft naar het Alkmaardermeer. Vol gas op Wormerveer af. Maar de tank van René v G. was nu echt leeg en hij moest bijna op sleeptouw genomen worden om nog thuis te kunnen komen. Een paar tandjes terug dus en zo fietste we gezamenlijk het laatste stukje naar Uitgeest.
Daar bleek dat de geplande 110 km iets meer was geworden, zo’n 37 km extra. Een gratis extra training dus ;-)

Race + 147 km

de route vanaf Medemblik: http://app.strava.com/activities/49748880

1 opmerking:

Marcel zei

beter overleg , dan als een kip zonder kop door raggen.