zondag 11 september 2011

de Leidsevaart

Tijdens de terugrit van ons rondje Noordwijk stond de Leidsevaart centraal aan de verwarring over de te volgen route. Na 55 kilometer tegen wind, over het kopje van Bloemendaal, door de duinen van Zandvoort en een heerlijke (2) cappuccino met een appel puntje op de boulevard van Noordwijk ontstond de verwarring over de te volgen route terug naar Uitgeest.

Marcel had op het overdekt terras al de plaatsnamen opgesomd; Voorhout, Sassenheim, Lisse, Lisserbroek, Hoofddorp, Zwanenburg, en dan via pontje Buitenhuis terug naar huis. Vanaf Lisse zouden we via de ringvaart rijden en zo dan in Zwanenburg uitkomen. Maar Jan en André hadden de Leidsevaart gehoord en gingen toen we door Lisse reden dan ook zo afslag Lisserbroek voorbij.

Marcel trok aan de noodrem en met veel gepiep kwam de trein tot stilstand. De Leidsevaart was rechtdoor volgens de kopmannen, maar Marcel wilde rechtsaf richting Ringvaart. Juist. Toen was het duidelijk. “Jullie willen helemaal niet naar de Leidsevaart? OK dan moeten we inderdaad rechts richting Haarlemermeerpolder.” Kostte dit akkefietje ons de aansluiting met de veerpont over het Noordzeekanaal of kwam het door sanitaire stop van zeikerd R ? De pont voer helaas net voor onze neus weg, dus hadden we verplicht 20 minuten rust wat sommige onder ons helemaal niet zo erg vonden.

Terug aan de goede kant van het kanaal vlogen we door de Wijkermeer polder terug naar Uitgeest. Maar ik voelde dat langzaam de batterij leeg raakte. Na 120 kilometers met veel kopwerk vooral tegen wind in, stond de man met de hamer me op te wachten zo’n 5 kilometer voor de eindstreep. Flauw hoor. Trillend en badend in het klamme zweet kwam ik thuis waar ik snel een paar boterhammen met aardbeien jam verorberde voordat ik van een wel verdiende douche gaan genieten.

race + 120 km

2 opmerkingen:

Marcel zei

Vindt je dat gek met bijna 29 gemiddeld en alle kopwerk.
Volgende keer toch maar meer de koppositie overgeven ( of Rene L tocj maar uitnodigen!)

Benno zei

heerlijk gefietst!