zaterdag 31 december 2011

de laatste stranddag

Vandaag was het de laatste stranddag van het jaar. Niet in zwembroek en met badlaken naar het strand, dat doe ik morgen rond 15:00 uur. Nee, nu op de strandfiets, mn oude stalen Giant Terrago, zonder verende vork en 7 versnellingen STX groepje uit 1992. Maar ach hij doet het nog en het strand is niet meer waard. Dus na de regen vanmorgen, tussen de knallende rot jochies door naar Bakkum aan Zee voor een serieuze strand training. Na even de afdaling via de trap naar de parkeerplaats getest te hebben, wat lucht uit de banden laten ontsnappen en toen het zilte zand op. Tegen wind in naar de pier van Wijk aan Zee.

Opvallend veel bikers gespot, allemaal nog even trainen voor Egmond pier Egmond van volgende week? (ik heb nummer 4594). Het strand was goed hard en breed, hopelijk is dat volgende week ook zo. Heen had ik de wind schuin tegen maar ik kon toch een cruise snelheid van 23 km/uur bereiken. Keren bij de pier en toen terug met wat wind in de rug. Nu kroop de teller naar de 27 km/uur, en dan volhouden tot Castricum. Toch 24 kilometer strand onder de wielen door laten gaan. Volgende week is het 36 km maar dat laatste stukje red ik ook nog wel, desnoods op het tandvlees.

Na de banden weer voorzien te hebben van minimaal 2 bar terug naar Uitgeest en klaar zitten voor de oliebollen en champagne.

Fijne jaarwisseling allemaal en maak er wat van in 2012!

Atb + 42 km.

4 opmerkingen:

Gerard van Dongen zei

Hier hingen al teveel kruitdampen om nog een fatsoenlijk rondje te maken :-)

Een gezond 2012 en veel mooie fietsavonturen weer!

Peter zei

dank je wel Gerard. Ook jij een sportief 2012.

Martin Kool zei

Ahhh toch nog een strandtraining gedaan. Heb er veel zin in (epe). Veel succes volgende week. Wie weet treffen we elkaar nog. Fijne jaarwisseling.

Ronald van Schaik zei

Hoi Peter, Dat strandfietsen leeft echt geweldig bij jullie in de regio, leuk om te lezen. Succes volgende week tijdens EPE! Happy new year!