zondag 1 januari 2012

Happy New Year

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen met een duik in het ijskoude zeewater. Ja je leest het goed. Vier bikkels doken vanmiddag het koude, zilte sop in voor een muts, een bak soep en de ultieme kick. Nooit gedacht dat het zo “verfrissend” zou werken.
Het plan om ook eens te duiken op 1 januari is vorig jaar ontstaan. Na alle beelden in de media hadden Annet, zus Kitty en ook ik zoiets van dat willen we ook eens doen.
Kitty herinnerde ons tijdens Kerst nog even aan de gemaakte afspraak en zo stonden we vanmiddag met z’n vieren, Annet, Kitty, Lotte en ik, in zwembroek klaar voor een ijskoude start van het nieuwe jaar.

Eerst warming uppen op opzwepende muziek (hoofd, schouders, knie en teen) en daarna met z’n alle naar de vloedlijn voor een duik. Niet treuzelen, gewoon er in duiken. En een slok zeewater op de koop toe tot je nemen. Lekker.

Het gekke was, dat het wachten op het startschot kouder was dan de duik zelf. Goed het water was 7 graden, en op het moment dat je in het water ligt krijg je geen adem meer, maar daarna was het niet koud meer. Op ons gemakkie liepen we terug naar de badjassen. Helemaal geen last van koude of iets. Dat kwam later pas, nadat we aangekleed waren en aan de kop Unox snert slobberde.
Een raar iets zo’n menselijk lichaam.

Goed dit kunnen we ook op het lijstje doorstrepen.
Been there, seen it, done that.

klik hier voor alle foto's

2 opmerkingen:

Johan Barelds zei

Ik vindt het dapper Peter. En dan doe je het nog niet eens voor het goede doel!

Benno zei

Dapperrrrrrrrrr