zondag 11 april 2010

Om 12:00 uur thuis zijn!

Om 12:00 uur thuis zijn.
Die boodschap had René meegekregen. Ons zondagochtend rondje kon dus niet te lang zijn. René wilde anders wel alleen terug gaan om zo op tijd thuis te zijn. Maar de groep was bereid om de route aan te passen en zo om 12:00 uur weer het dorp in te fietsen.
Ook wilde René voor de verandering eens richting Zandvoort. Over het Kopje van Bloemendaal om de kuiten even te prikkelen en daarna flaneren op de boulevard.
Dat vond iedereen prima en zo gezegd zo gedaan fietsen we met zijn vieren door Heemskerk en Beverwijk naar de sluizen van IJmuiden. Het ging lekker soepel met de wind in de rug, maar op het stukje van IJmuiden naar Santpoort mochten we even kennis maken met de straffe Noord – Ooster wind. Dat belooft wat voor de terug weg.
Maar zo ver was het nog niet. Eerst nog even naar Bloemendaal. Op de beklimming van “t Kopje” liet René L. even zien dat hij van de winter niet stil gezeten had. Dat kan mooi van pas komen als we straks tegen wind langs de sluizen rijden.
In Zandvoort was het nog erg rustig op de boulevard en het strand dus gelijk maar door gereden naar koffietent “Boomerang” naast het casino.
Na de koffie via een duinpad terug naar Bloemendaal. Gelukkig was Marcel niet mee, want het percentage los lopende honden was hier erg hoog. In gedachten hoorde we Marcel al brullen…
In Bloemendaal reden we even “verkeerd” waardoor we een tweede beklimming van het roemruchte Kopje vandaag mistte. Jammer dan. Volgende keer beter.
In IJmuiden kwam net de pont naar Velsen aan maar niet voor ons. Wij doken linksaf richting sluizen, om daarna vol tegen wind langs Corus naar Beverwijk te stoempen.
En achter de brede rug van René L. was dat best te doen. ;-)
Via Heemskerk kwamen we precies net te laat in Uitgeest aan. 12:10 uur. Maar ik geloof dat René dat wel recht kan praten.
Wij moesten nog even Uitgeest door maar konden toen ook aan de koffie en de warme douche. Want fris was het wel onderweg.

Race + 72 = 579
526

1 opmerking:

Alfons zei

April 14, 2010 at 9:47 pm (Edit)

Hoi Peter,

Waar heb jij je fiets besteld?
Heel heel misschien kan mijn buurman nog iets voor je betekenen.

Groet alfons