donderdag 29 april 2010

1e IJsclub fietstraining

De fietsgroep van IJsclub Uitgeest is ontstaan uit schaatsers die in de zomermaanden toch in conditie wilden blijven en op de racefiets stapten voor wat trainingsarbeid, om zodoende in goede vorm het volgende seizoen de schaatsen onder te kunnen binden.
Inmiddels hebben er vele fiets enthousiastelingen zich bij de groep aangesloten waaronder enkele die niet eens kunnen schaatsen. Dat maakt helemaal niet uit, zolang je maar je best doet. Zo stonden er gisteravond 20 man/vrouw (waaronder enkele nieuwe gezichten) voornamelijk in IJsclub Uitgeest kledij te wachten op wat onze trouwe trainer Leo ons zou brengen.
Leo had in eerste instantie het idee om in duin wat te gaan rijden, maar vanwege de grote van de groep besloot hij toch naar wat verlaten stroken asfalt in de Boekelermeer te sturen.
Hier legde Leo uit wat de bedoeling was: in tweetallen 6x het rondje van 1,6 km fietsen, waarbij je afwisselend eerst een rondje op 70% van je kunnen moest en daarna een rondje op 60%. We begonnen deze training dus rustig omdat het de 1e was en nog niet iedereen even veel getraind had.
Na deze 6 rondjes wederom het zelfde maar dan het “snelle” rondje op iets meer vermogen, 80% maar daar in tegen mocht het 2e rondje op 50% doen. Ik reed samen met Frank v G. maar voor wat extra trainingsprikkels het laatste snelle rondje met Henk P. Dat ging erg hard en ruim boven de afgesproken vermogenslimiet van 80%. Gelukkig geen snelheidscontroles langs de kant en kon ik daarna weer even bijkomen bij Frank in het wiel ;-)  tijdens de laatste oefening: 4 rondjes op 70% om 60% zoals in het begin van de avond.
Omdat de avonden nog niet zo heel lang zijn was het hierna de hoogste tijd om naar huis te peddelen en kon de teller thuis uitgezet worden om 44 km bij het fietstotaal op te tellen. Bedankt Leo. Tot de volgende training.


Geen opmerkingen: