zaterdag 24 april 2010

ronde van NH.

Wat is onze provincie toch mooi, vooral als de zon schijnt, de bollen in bloei staan en de wind een dagje vrijaf genomen heeft zoals vandaag.
Tijdens de start (7:30) van ons rondje Noord Holland was het nog fris, de mist hing boven de weilanden. Hard trappen dus om een beetje warm te worden.
Op de route welke dwars door Uitgeest loopt, was het nog erg rustig, maar na Alkmaar (startlocatie) werd het aanmerkelijk drukker onderweg.
Geregeld hadden we “plakkers” aan onze groep. Helemaal niet erg, maar neem ook eens kop jongens.

De route liep van Uitgeest, Limmen, Egmond, Bergen naar Schoorl. Hier gaat de route richting oost en via Warmenhuizen, Langedijk, Waarland naar Medemblik.
Onderweg kwamen we nog wat Uitgeesters tegen en gezamenlijk reden we langs landerijen, boerderijen en idyllische dorpjes. Het tempo lag flink hoog.
René L. komt pas echt in zijn element tegen wind in. Niet dat er veel stond, maar René trok er hard aan.
Van Medemblik ging het naar Andijk om daar langs het IJsselmeer weer richting West te sturen. Bij de controlepost zijn we even gestopt voor een bakkie koffie met het wel verdiende appelpuntje. De zon kreeg al steeds meer kracht en de beenstukken konden uit. (ja nu had ik ze wel aan!)

De route ging nu via Zwaag langs Hoorn en vervolgens naar Avenhorn. Nu reden we de Beemster in en via Noord Beemster kwamen we in  Midden Beemster. Weer een controlepost. René had trek in soep, en dat zag er erg lekker uit, dus ik had ook maar een kom besteld.
Lekker wat hartigheid na al die zoete troep.
Nu ging we verder, allemaal voelde we ons nog goed, al had Han wel last van kramp in de benen. Later brak het hem toch op en kon hij het tempo richting Purmerend niet meer volgen. Na Purmerend doken we ’t Twiske in. Een heel mooi natuurgebied met slingerende fietspaden. Goed opletten dus met inhalen.

Oostzaan. Eén van de start/finish plaatsen van de tocht. Hier wachtten we even op Han, die toch al redelijk snel aan kwam.
Nu ging het richting Wormer. René kreeg het hier echt op z’n heupen. Met dik 38 km/uur slingerde we over de dijkjes. Han wapperde er weer af en Casper offerde zich op om Han gezelschap te houden. Een teken voor René om het tempo hoog te houden. Kop over kop met Kees probeerde wij het gat tussen René, Benno en ons zo klein mogelijk te houden. Later, toen we weer konden praten, verklaarde René dat het het groepje renners van GP Groot even het snot voor de ogen wilde fietsen. Volgens mij was dat gelukt, wat die rode pakjes zag ik nergens meer.


In Wormerveer stond een verkeerslicht op rood. En al een tijdje want er stond al een flinke groep fietsers te wachten. Enmasse reden we door Krommenie en over Krommeniedijk. Goed oppassen hier want her en der staan auto’s geparkeerd. En komt er dan een trekker je tegemoet dan moet je echt even stoppen en de berm in.
Nu de Lagendijk op. Nog 3 kilometer. De kerktorens van Uitgeest kwamen al in beeld. Nog even uit laten rollen en om 13:45 reden we ons mooie dorp in.
Ruim op tijd om om 15:00 uur het harpconcert van mijn schoonzusje Jenny bij te kunnen wonen. Bedankt jongens.

Race + 159 = 1075 km
1022

1 opmerking:

Ruud zei

April 25, 2010 at 2:38 pm (Edit)

Hé Peter, ik ben je net voor gebleven denk ik. Ook zo genoten van prima fietsweer?