woensdag 22 juni 2011

Gerolstein - vulkaanmeren

In het routeboek stond vandaag een rondje om de vulkaanmeren ingekleurd. De route stond ook op de Garmin van René welke met een stuk ducktape en wat isolatie materiaal op de stuurpen van de fiets van Kees gemonteerd was. Wat een verademing om gewoon door te kunnen fietsen op de kruisingen. Heel af en toe moest Kees 2 keer kijken welke kant de pijl op wees maar dat kwam waarschijnlijk door de regendruppels op het scherm. Want ondanks dat we pas rond 11 uur op de fiets zaten om de ergste regen te laten passeren, we hielden het niet droog. Pas tijdens de koffie na 54 kilometer trok het open en liet onze vriend de zon zich zien.

Langzaam begonnen de wegen op te drogen en konden de remmen wat losser tijdens het afdalen. Want de afdalingen waren wel heel erg mooi, zonde om te moeten remmen vanwege de natte bochten.

Vanaf Üdersdorf zouden we een rondje om de vulkaanmeren maken en daarna wederom in Üdersdorf opsteken. Echter door een interpretatie “fout” reden we het rondje de verkeerde kant om. En zo stond Aad klaar om foto’s van ons te maken, maar helaas met de rug naar ons toe.

Op advies van Aad zijn we in Daun gaan koffiedrinken. Een heel leuk stadje op een berg. Na de koffie zouden we terug naar Gerolstein fietsen via de groene fietspadenroutes. Onderweg kwamen we er echter achter dat deze fietspaden meer bedoeld zijn voor fietsen met dikke banden. Want de paden bestonden buiten de dorpjes vooral uit kiezels en steenslag.

Om half acht waren we terug bij het huisje waar Aad al begonnen was met de kip-kerrie schotel van Benno. Lekker hoor.

Race + 105 km / 2010 hm

Geen opmerkingen: