vrijdag 11 mei 2012

Duur

Dus niet goedkoop! Maar wat ik bedoel is het duur van langdurig. Uithoudingvermogen dus, en het wel of niet hebben hiervan. Daar werd de eerste trainingen van fietsgroep Uitgeest de nadruk opgelegd. Want volgens trainer Leo is een goede basisconditie, dus voldoende duurvermogen, DE basis van wielrennen. Je kunt wel een wieltje pakken in een sprintje maar volhouden over een langere afstand is wat anders. Daar is duurvermogen voor nodig.

Afgelopen 2 trainingen lag daar dus de nadruk op. Leo had vorige week een rondje uitgezet waar we in tweetallen op rond mochten rijden. Niet te hard, maar uiteindelijk bleek dat iedereen toch met een te hoge inspanning had getraind.

Deze week de herkansing. Een ander rondje, langer, met een klimmetje en een stuk met vervelende klinkertjes.
Hing ik vorige week hijgend in het wiel van Robin Prigge, deze week wilde Willem Brantjes met me “sparren”. Geen probleem, maar Willem had zich toch wat verkeken om mijn inmiddels al opgebouwd duur vermogen en zat vaak op het elastiek. Geeft niet Willem, wordt je groot en sterk van ;-)
Trainer Leo was nu wel tevreden over de uitvoering van het trainingsplan en we mochten dan ook na 3 ronden van 7 km terug naar Uitgeest. Bedankt Leo.

Wat niet duur is, is het nieuwe boekje van wielrenner Aart Vierhouten in samen werking met Koen de Jong. Het gaat over wielrennen, training, materiaal, ademhaling, voeding en techniek.
De bruikbare tips worden afgewisseld met anekdotes van Aart Vierhouten uit het profpeloton. De fietsvreugde en de kennis spat ervan af.
Voor 15 euro is het van jou en gaat er nog 20% naar Alpe d' Huzes. Bonus is natuurlijk de foto op de kaft van dit boekje! Bestellen dus !

1 opmerking:

rosevdh69 zei

Hi Peter, leuke blog over duur, altijd weer goed te weten waar de basis ligt en hoe deze te leggen. Vandaag staat er bij mij weer duur op het programma, maar zou zeker nog meer kracht in de benen willen.