maandag 18 februari 2013

de Gooische Matras

Ja op de Gooische Matras slaapt het heerlijk. Toch zijn we gisteren van de matras afgerold en op onze MTB’s gekropen. Het zonnetje deed zo z’n best om door de gordijnen van het slaapkamerraam heen ons wakker te krijgen.

Een heerlijk rondje trappen door bos en heide was het doel. Ondanks dat de laatste sneeuw hier net aan gesmolten was, was de ondergrond niet zo modderig als ik verwacht had. Des te beter, dat scheelt weer een uitgebreide poets beurt voor de fiets. Niet dat deze geheel schoon bleef, want net als onze fietsbroeken zaten er toch vele modder spatten op, maar het kan veel erger.

We reden via de vestingwal van Naarden de bossen bij Huizen in. Gewoon een mooi pad volgen en dan maar zien waar het uitkomt. Zo kwamen we wederom bij het klimmetje naast zwembad Sijsjesberg uit. Even tanden op elkaar en naar boven knallen, als je achterwiel niet door slipt. (zwakke smoes voor verkeerd geschakeld hebben). Hard naar beneden en verderop de Huizerheide op.

Vanwege de mooie zonnige zondag was het hier druk met wandelaars en los lopende honden. Goed uitkijken en op gepaste snelheid passeren. Al kunnen “die kakkers vuil kijken”, volgens Jo, op het moment dat wij weer een groepje duur geklede wandelaars passeerden. Geen modder op de heide dus ook geen vuile spatters op hun zondagse pak. En ja, je mag er gewoon fietsen. (volgens mij, geen verbodsbordjes gezien)

Uiteindelijk belandden we in Hilversum waar we via de fietspaden langs het Naardermeer terug naar Muiderberg wilde fietsen.
Mijn oog viel echter op een verkeersbord voor een hobbelig veldje met de tekst: “dit is een fietscross circuit”. Nou dat was wat overdreven. Op het veldje lagen wat met gras overgroeide bultjes met een enkel kaal gereden spoortje er over heen. Toch kon ik het niet laten om even mijn “BMX roots” aan te spreken. Een paar rondjes over het crossbaantje, en hier en daar even met beide wielen los.

Helaas was de fotograaf net te snel (of te traag) met het indrukken van de sluiterknop. Dus geen flying Dutchman foto’s vandaag.

Na mijn speelkwartiertje peddelden we samen verder over de fietspaden richting huis waar een welverdiende bak koffie op ons te wachten stond. (wel eerst zelf zetten hoor). Fietsen zo in de schuur gezet, maar die poetsdoek moet vandaag toch nog wel even over het frame en ketting. Want zoals gezegd bleef deze toch niet helemaal schoon.

de route: brytonsport.com/mapTrackView/2?id=2308169

MTB + 43 km

Geen opmerkingen: