maandag 18 maart 2013

Stop dan !

Je mag hier niet fietsen." "Stop dan!”, dat werd me gisteren na geroepen nadat we een leuk rondje op de heide aan het fietsen waren. Maar waarom zou ik stoppen? Er staan geen bordjes die zeggen dat je er niet mag fietsen, net zoals er geen bordjes staan dat je je hond los mag laten lopen. Toch doen mensen dat. Jo had tot 2 maal toe een dolle hond voor/tegen haar wielen. Levensgevaarlijk.

Maar ondanks de loslopende honden en mensen die denken dat de heide alleen voor wandelaars toegankelijk is, hebben we heerlijk gefietst.

Want de voorspelde buien bleven uit en de zon liet zich zelfs zien. Wel een paar keer “fout” gereden waardoor het aantal verharde kilometers iets meer werd dan bedoeld was. Misschien moet men eens een ATB route gaan uit pijlen in de bossen en heide rond Naarden, of krijgen we dan nog meer naar ons hoofd geslingerd door die kakkers?

En Jo haar nieuwe fiets? Nadat ze een korte stuurpen heeft laten monteren fietst die ook geweldig, al moeten we de fiets nog wel aan wat hoogte verschil onderwerpen, want zelfs de “beklimming” van de Sijsjesberg stond gisteren niet in het tourboek. Volgende week moet je er toch echt aan geloven Jo.

MTB + 43 km

1 opmerking:

Dzjiedzjee zei

loslopende honden! ze zijn een nachtmerrie voor elke wielrenner!
En mensen met grote monden heb je overal, moet je maar denken ;-)
Goed seizoen gewenst!

Groeten uit Sneek,
DzjieDzjee