zondag 27 juni 2010

zondagcohtend rit ..

.. vanuit Bédoin. Yep we zitten in de Provence, aan de voet van de kale reus.
Omdat de kernploeg van Fietsgroep Uitgeest nu voor de 10x op hoogte stage gaat, werd er vanwege dit jubileum een keer gekozen voor een locatie iets verder verwijderd van ons vaste rondje in de polder. Met negen man zouden we de reus gaan bedwingen maar helaas hadden we toch 3 afhakers. Jammer.
Maar zo stond er vanmorgen toch 6 man klaar voor het gebruikelijke ritje op zondag. Het zou een rustig rondje worden. Niet de kale berg op, dat komt maandag of dinsdag wel, maar een klein rondje om te wennen aan de omstandigheden. In Nederland is het nu warm, hier in de Provence is het heet! +33 graden Celsius. En dan een berg op fietsen. Gekkenwerk!

René en Marcel hadden een leuk rondje uit gestippeld. Van Bédoin afzakken naar Mormoiron en dan over de D77 naar Venasque, een schilderachtige middeleeuws dorpje op de top van een steile rots. Het laatste stukje liep hard omhoog en ik kon het niet laten om er even aan de sleuren en sprintend het dorp in de stuiven, langs de fontein naar het kasteeltje.


Nadat we hergroepeert waren fietsten we samen naar Gordes. Ook al zo’n mooi dorpje op een hoge rots. Hier stoppen we even voor een kopje koffie met versnapering. Alleen hadden we het advies van Manon moeten opvolgen en niet op het terras midden in het dorp gaan zitten, maar eigenlijk net achter de kerk. Want de koffie hier kostte de hoofdprijs. Dik 5 euro voor een bakkie troost. Oplichters die Fransozen.
Het smaakte echter wel.

Na Gordes kregen we enige echte col van vandaag. Col de la Ligne. 756m hoog. Na dit “puistje” was het dalen richting Méthamis via een mooi slingerweggetje. Lekker hangen in de bochten, goed sturend. Super.
Nu nog één klim naar Blauvac. Hier konden we even rusten bij de fontein in de verkoeling van de bomen. Na de bidons gevuld te hebben bij de pomp door naar Mormoiron en dan weer terug naar Bédoin.

Terug bij ons huisje stond er 88 km op de teller en 1284 hoogte meters. Echt een rustig rondje om er in te komen dus. ;-p
De fietsbroeken werden snel geruild voor zwembroeken en 5 minuten later lagen we alle 6 te spetteren in ons zwembad.

Geen opmerkingen: