donderdag 3 juni 2010

pittige training

Ons trainertje Leo had voor gisteravond weer een pittige training in gedachten. Na bekendmaking van de tijdrit data moest er natuurlijk getraind worden voor die eerste tijdrit op 23 juni.
Helaas gooide het uit de vaart genomen pontje van Akersloot het trainingsprogramma van Leo enigszins in de war. Na 132 jaar trouwe dienst komt er eindelijk een nieuwe pont. Deze zou gisteravond al varen, maar de werkzaamheden waren uitgelopen en zo doende moesten wij dus omfietsen via Alkmaar.

Uiteindelijk op locatie kon Leo vertellen wat de bedoeling was vanavond. We begonnen met een interval training, het zogenaamde kruispuntenspel. Op de kruising in de Schermerpolder moesten we op 80% van ons kunnen de diverse kanten op. 30 seconden richting zuid (met wind in de rug, dus een lekker sprinten.)Rustig terug naar de kruising en dan 1 minuut richting oost, iets beter je krachten verdelen. En daarna 1 minuut 30 richting noord. Oei dat is lang en doet pijn. De groep werd in 3e verdeelt en iedere groep ging een kant op. Wij begonnen gelijk met de langste afstand. Die valt altijd tegen, vooral nu tegen wind in. De streep staat altijd verder.
Dit deden we 2 maal. Hierna volgde 1 rondje over het “tijdritparkoers”. Dit moest in 2 tallen op 70%. Rene L. en ik reden samen, kop over kop. Dat ging eigenlijk we goed, al was het laatste stuk tegen wind in zwaar.

Het plan van Leo was om nogmaals het tijdritrondje te laten rijden, maar vanwege het omfietsen was hier geen tijd meer voor. Dan nog maar 1 keer het kruispuntenspel. Doordat de meeste het tijdritrondje toch wel iets harder dan de 70% gereden hadden was deze laatste keer 3x de kruising af ook wel pittig. Maar trainen doe je toch om sterker te worden?

Als laatste mochten we terug naar Alkmaar fietsen, maar dan wel in 2 tallen kop over kop tegen wind in en weer met een stevig tempo. Pff. Lekker hoor.
In Alkmaar namen we afscheid van Leo die terug naar Egmond ging, bedankt Leo, terwijl wij rustig naar Uitgeest fietsten.
Om kwart over negen zat ik met vermoeide benen aan de koffie. Weer 55 km op de teller.

race + 55

Geen opmerkingen: