donderdag 19 augustus 2010

Intensieve interval

De fietsgroeptraining van afgelopen woensdagavond stond in het teken van de intensieve interval. Herhaaldelijk stukken volle bak met daar tussen een kort moment om te rehabiliteren.

Dit alles vond plaats op het rondje in de Boekelermeer en ook Leo zelf zat gelukkig weer op de racefiets. Het herstel van de blessure aan z’n knie, opgelopen na het bestraffen van de hond, liet toch langer op zich wachten dan hij gehoopt had. Maar gelukkig mocht Leo van de dokter weer rustig aan beginnen met fietsen.

Rustig aan ging het niet op het rondje in de Boekeler. In 2 tallen moest er een paar honderd meter vol tegenwind (kracht 4 – 5) in gereden worden, dan 400 meter rust en dan weer 500 meter volle bak knallen. Nu met de wind in de rug, om vervolgens uit te peddelen zodat je na 300 meter weer tegen wind in aan het volgende rondje kon beginnen. In totaal wilde Leo ons 16 rondjes later rijden.

En het was zwaar. Vooral kop over kop tegen wind in. Het tempo kakte na een paar rondjes bij een aantal behoorlijk in. Gelukkig haalde Leo ons na 8 rondjes van de weg voor wat peptalk en aanwijzingen.

De laatste 8? rondjes gingen niet slechter, maar ik was wel blij toen ook die om waren. Leo bedankt en tot volgende week tijdens de tijdrit.
(Jongens, om 7 uur in de Schermerpolder zijn, op de kruising na het pontje)

Race + 48 km
3166

Geen opmerkingen: